سیستم آیس بانک (Ice Bank) چیست؟

آیس بانک سیستمی است که از آن به منظور بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها در طراحی پروژه برودت استفاده می‌کنند.

سیستم آیس بانک مقدار زیادی یخ تولید می کند که با ذخیره سازی آن‌ها، در بازه زمانی مورد نیاز فعالیت سیستم برودتی، می‌تواند انرژی برودتی قابل توجهی را برای سیستم فراهم کند.

به علت کم هزینه‌تر و قابل اطمینان بودن، آیس بانک در بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع و برودت گزینه مناسبی است.

عملکرد آیس بانک (Ice Bank)

در ساعات کم باری یا زمانی که تقاضا برای سرمایش کمتر است (معمولا شب‌ها)، سیستم برودت، مبرد را به طور مستقیم داخل کویل تزریق کرده که سبب ذخیره انرژی به صورت یخ در اطراف لوله‌های کویل آیس بانک می شود. پس از تشکیل یخ با ضخامت مورد نظر، حسگر فرمان قطع جریان گردش سیال انتقال حرارت را ارسال می‌کند. با انجماد آب برای تشکیل یخ، ظرفیت برودتی اضافی ایجاد می‌شود.

زمانی که سیستم تبرید در پیک مصرف یا مصرف انرژی بالا قرار می‌گیرد، برای تامین مستقیم خنک کنندگی بخش‌هایی از سیستم که نیاز به سرد شدن دارند، به جای اینکه کمپرسور با ظرفیت کامل کار کند، از ظرفیت خنک کنندگی ایجاد شده در یخ ذخیره شده در آیس بانک، استفاده می‌گردد.

عملکرد آیس بانک (Ice Bank)

پمپ سیرکولاسیون آب سرد موجود در مخزن آیس بانک را به محل‌هایی که نیاز به خنک شدن دارند، پمپ می‌کند. از این آب سرد برای خنک کردن فضا یا تجهیزات مورد نظر استفاده می‌شود.

آب برگشتی به داخل مخزن، سیرکوله شده و از طریق تماس مستقیم با یخ، باعث سرد شدن آن می‌شود. جهت افزایش میزان انتقال حرارت بین آب و یخ در محفظه آیس بانک، با یستی از همزن (آجیتاتور) که می تواند به صورت پروانه‌ی مکانیکی یا دمش هوای محیط به درون محفظه استفاده نمود.

در ساعات کم مصرف یا زمانی که تقاضا برای سرمایش کاهش می‌یابد، سیستم تبرید به تولید یخ باز می‌گردد و آیس بانک را برای چرخه‌های بعدی شارژ می‌کند.

صرفه جویی در هزینه‌های اولیه پروژه

در طراحی سیستم برودت آیس بانک این امکان فراهم می شود تا طراحی کمپرسور و کندانسور سیستم برحسب ۵۰ تا ۶۰٪ میزان پیک ظرفیت مورد نیاز صورت می‌پذیرد، که این امر موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود، زیرا در سیستم‌های سنتی انتخاب کمپرسور و کندانسور و دیگر تجهیزات مورد نظر باید مبنی بر فراهم کردن پیک ظرفیت مورد نظر باشد.

انتخاب آیس بانک در طراحی سیستم برودتی این امکان را می‌دهد تا سیستم فعالیت ٢٤ ساعته داشته و تولید و ذخیره برودت در طول شبانه روز صورت پذیرد و بدین صورت برودت مازاد تولید شده طی شب جهت استفاده در روز از محل ذخیره شبانه ممکن باشد. این امر سبب می‌شود تا بتوان کمپرسور، کندانسور و دیگر تجهیزات را از نمونه‌های کوچکتر انتخاب کرد که پاسخ بهینه به نیازهای ظرفیتی سیستم خواهد بود.

کاهش هزینه مصرف انرژی

سیستم‌های برودتی که شامل آیس بانک هستند، در ساعات پیک مصرف، نیاز به مصرف زیاد جریان الکتریسیته ندارند. در این سیستم‌ها برودت در تمام طول شبانه روز تولید و ذخیره می‌شود و اکثر برودت مورد نیاز از محل ذخیره شبانه تامین می‌شود. بهای برق مصرفی در ساعات پیک مصرف، تعرفه بسیار بالاتری نسبت به ساعات نیمه شب دارد، بدین ترتیب در صورت وجود کنتور زمان‌دار در تغذیه برق سیستم، هزینه الکتریسیته بسیار کمتر می‌شود.

 با در نظر گرفتن آیس بانک در طراحی سیستم خنک کننده در مقایسه با سیستم سنتی، امکان انتخاب کمپرسور، کندانسور ، پمپ و فن‌های مصرفی و دیگر تجهیزات اصلی با ظرفیت و اندازه کوچکتر فراهم شده، که این امر نیز باعث کاهش برق مصرفی توسط این دستگاه‌ها، و در نتیجه کاهش هزینه مصرف انرژی سیستم می‌شود.

همان طور که گفته شد به علت وجود آیس بانک بخش عمده برودت در شب تولید و ذخیره می‌شود و چون در شب دمای محیط کمتر از روز است، بازده کمپرسور و کندانسور نیز افزایش چشمگیری یافته که سبب کاهش مصرف برق در مقابل برودت تولید شده، می‌باشد.

کاهش مصرف انرژی با افزایش بازده کمپرسور

در یک سیستم تهویه مطبوع سنتی، به طور مثال سیستم‌هایی که دارای شل اند تیوب یا پلیت کولر هستند، کمپرسور حدود نیمی از سال، حداکثر تا 30% ظرفیت زیر بار می‌باشد که باعث بازدهی بسیار پایینتر می‌شود.

کمپرسور زمانی بیشترین بازده را دارد که 100% زیر بار باشد و در سیستم‌های دارای آیس بانک، کمپرسور تحت 100٪ بار کار می‌کند، بنابراین بازده کمپرسور در این سیستم‌ها بیشتر بوده و به ازای تولید برودت مورد نیاز، مصرف برق کمتری دارند.

Energy Saving

طراحی سیستم با مصرف انرژی بهینه

Deliver Feshness

تازگی و طراوت محصول
با نگهداری در دما و رطوبت مناسب

Eco Friendly

 سازگار با محیط زیست

انواع آیس بانک (Ice Bank)

آیس بانک

آیس سیلو