نصب و راه اندازی

آموزش

نگهداری

خدمات پس از فروش

طراحی دقیق

سیستم مدیریت ساختمان

سیستم مدیریت ساختمان یا BMS، نوعی سامانه یکپارچه است که از طریق اجزای خود قسمت‌های مختلف ساختمان مانند فن‌کویل‌ها، سیستم تهویه مطبوع، تجهیزات موتورخانه مرکزی، روشنایی‌ها، سیستم‌های امنیتی و دوربین‌های مداربسته، تهویه پارکینگ، چیلر و بویلر را کنترل می‌کند.

در حال‌ حاضر شرکت‌های زیادی وجود دارند که بروزترین سیستم‌های مدیریت ساختمان را به کارفرمایان ارائه می‌دهند تا آن‌ها نیز بتوانند بخش‌های مختلف ساختمان‌ خود را کنترل کنند و در مصرف انرژی و همچنین زمان صرفه‌ جویی نمایند. از این رو اگر شما هم قصد دارید از این خدمات ویژه بهره بگیرید، بهتر است با خیال راحت کار را به شرکت کارمایه سبز کیان بسپارید.

نحوه کارکرد سیستم مدیریت ساختمان

اگر مالکان مجتمع‌های مسکونی بخواهند یک ساختمان هوشمند داشته باشند، باید از همان ابتدا زمینه استفاده از سیستم مدیریت ساختمان را فراهم نمایند تا در پایان کار نتیجه‌ای عالی را تحویل بگیرند. برای داشتن یک سیستم مدیریت مناسب باید در مرحله ساخت حتما از تأمین‌ کننده سیستم‌های مدیریتی و یک شرکت مشاور کمک گرفت و همچنین سیستم‌های برق‌کشی را متناسب با درخواست تامین‌کننده اجرا کرد.

معمولا اتصال میان اجزای یک ساختمان هوشمند از طریق پروتکل‌های سیستم‌های مدیریتی باز مانند KNX، BACnet و  Modbusانجام می‌شود. این سیستم به حضور یک پنل مرکزی پردازنده احتیاج دارد. پنل مرکزی پردازنده، وظیفه هماهنگی اجزای ساختمان را برعهده می‌گیرد. از دیگر الزامات ساختمان هوشمند شده توسط سیستم مدیریت ساختمان، می‌توان اتاق سرور را نام برد.

این سیستم مدیریت اجزا از طریق یک پنل مدیریتی که اغلب بر روی دیوار ساختمان قرار می‌گیرد، انجام می‌شود. البته برخی شرکت‌ها برای انجام امور مرتبط با این سیستم، از نرم‌افزارهای تلفن‌ همراه نیز بهره می‌گیرند. سیستم BMS دارای مزایای زیادی است و همین امر موجب شده توجه اکثر مالکین در عرصه ساختمان‌ سازی به آن جلب شود.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت ساختمان

  • افزایش ایمنی ساختمان

توجه داشته باشید مجتمع‌های مسکونی که از سیستم مدیریت ساختمان استفاده می‌کنند، درجه ایمنی بالاتری نسبت‌ به سایر مجتمع‌ها که فاقد این نوع سیستم هستند، دارند. این سیستم در شرایط بحرانی، خیلی سریع اعلام خطر را به افراد ارسال می‌کند و همین امر باعث می‌شود از ایجاد حوادث احتمالی تا حدود زیادی جلوگیری شود. با اجرای این سیستم پیشرفته می‌تواند خدمات بسیار مناسبی را دریافت کنید و اجازه ندهید مشکلات احتمالی خسارت‌های زیادی را به وجود بی‌آورند.

  • صرفه‌ جویی در انرژی

با بررسی کارکرد این سیستم در ساختمان‌های مختلف می‌توان گفت که بهره‌گیری از آن موجب صرفه‌ جویی بسیار زیادی در انرژی خواهد شد. این سیستم هوشمند می‌تواند به‌ طور متوسط حدود 30 درصد از مصرف انرژی ساختمان را کاهش دهد و با کنترل کردن آن، طول عمر دستگاه‌ها را افزایش دهد و همچنین موجب کاهش استهلاک و کاهش هزینه‌های تعمیر، سرویس و نگهداری شود.

  • کاهش آلودگی محیط‌ زیست

همان‌ طور که می‌دانید استفاده زیاد از سوخت‌های فسیلی، آسیب‌های جبران‌ ناپذیری به محیط‌ زیست وارد می‌کند. از این‌ رو اگر می‌خواهید باعث ایجاد خسارت‌های زیادی در کره زمین یا محیط زیست نشوید، بهتر است حتما از سیستم هوشمند سازی ساختمان استفاده کنید‌‌. این سیستم با کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی تجدید ناپذیر و مصرف بهینه انرژی، به حفظ محیط‌ زیست کمک زیادی می‌کند و تولید گازهای گلخانه‌ای را به شکل قابل‌ توجهی کاهش می‌دهد. 

  • انعطاف‌ پذیری بالا

سیستم مدیریت ساختمان از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند به سادگی آسایش را برای ساکنین به ارمغان بیاورد. این سیستم کنترل هوشمند را می‌توانید به‌ راحتی با توجه به نیازهای مختلف منطبق نمایید. هنگام بهره‌برداری نیز عملیات بهینه‌ سازی و تغییر برای راهبری عالی‌تر، به شکل مناسبی صورت می‌گیرد.

  • هوشمند سازی یکپارچه

سیستم BMS با بهره‌گیری از فناوری‌های کنترلی، منابع موجود را به خوبی مدیریت می‌کند و موجب می‌شود عواملی همچون خطای نیروی انسانی، رخدادهای خارج از کنترل و نرخ وقایع ناگوار بسیار کاهش پیدا کنند. در نتیجه قابلیت اطمینان از عملکرد مناسب تجهیزات ساختمان بیشتر می‌شود و امنیت عمومی ساختمان نیز بهبود می‌یابد.

همان طور که تا این بخش از مطلب متوجه شدید سیستم مدیریت ساختمان می‌تواند موتورخانه، پمپ‌های سیر کوله، تجهیزات تامین آبگرم مصرفی، مخازن آب، بویلر و چیلر، برج خنک‌ کننده، هوا سازها، فن کویل‌ها، مانیتورینگ و… را به شکل مداوم پایش و کنترل کند و در برگیرنده تمام سرویس‌های حفاظتی، الکتریکی و مکانیکی باشد. از این رو اگر قصد استفاده از این سیستم را داشتید، بهتر است کار را به دست پرسنل آموزش دیده بسپارید تا نتیجه مطلوبی حاصل شود‌.

سیستم BMS در موتورخانه مرکزی

موتورخانه به‌عنوان قلب مصرف‌کننده انرژی ساختمان نقش موثری در چگونگی مصرف انرژی مجموعه ایفا می‌کند. کنترل و مانیتورینگ وضعیت موتورخانه با هدف کمک به اپراتور و تسهیل بهره‌برداری صورت گرفته و به کاهش مصرف انرژی ساختمان کمک موثری می‌نماید، زیرا بیشترین هزینه‌ی انرژی ساختمان به تجهیزات سرمایش و گرمایش نصب شده در موتورخانه ساختمان وابسته است.

پمپ های سیرکوله و بوستر

مانیتورینگ عملکرد صحیح پمپ‌ها و سوئیچ‌های اختلاف فشار
قابلیت بهره‌برداری پمپ‌ها به صورت اتوماتیک و دستی
مانیتورینگ فشار خروجی سیال
اعلام هشدار از سیستم BMS در خصوص خرابی الکتروموتورها
قابلیت تعریف شناسنامه‌ی تعمیرات و نگهداری برای پمپ‌ها

تجهیزات تامین آب گرم مصرفی

ثبت و مانیتورینگ دمای آب‌ گرم ارسالی
اعلام هشدار از سیستم مانیتورینگ مرکزی در صورت افزایش و کاهش
تنظیم میزان انرژی دریافتی شیرکنترلی از بویلر بر اساس نیاز ساختمان

مخازن آب و مخازن انبساط

کنترل و مانیتورینگ سطح سیال مخازن
اطلاع‌رسانی در صورت کاهش ارتفاع سطح مخزن
کنترل و مانیتورینگ سطح مخازن انبساط با نصب سنسور غوطه‌ور
کنترل و مانیتورینگ فشار مخازن انبساط بسته

بویلر

سیستم BMS وظیفه کنترل و مانیتورینگ بویلر را داشته و بهره برداری این تجهیز را تسهیل می‌نماید.
با بهبود وضعیت کارکرد بویلر به عنوان قلب مصرف‌کننده انرژی مجموعه هزینه‌های انرژی مصرفی به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد.
جهت اجرای سیستم کنترل BMS برای بویلرهای سنتی در موتورخانه مرکزی موارد ذیل مدنظر می‌باشد:
مانیتورینگ و ثبت دمای آب ورودی و خروجی توسط حسگرهای دما
قابلیت کارکرد بویلر بر اساس شرایط محیط و برنامه زمانی از قبل پیش‌بینی شده
امکان اعلام هشدار از سیستم BMS در صورت بروز خطا در هر یک از بویلرها
مانیتورینگ دمای خروجی اگزاست‌ها
تنظیم دقیق دمای آب گرم خروجی هر یک از بویلرها
امکان اعلام هشدار در صورت ایجاد خطا در فن‌های احتراق

چیلر

مانیتورینگ و ثبت دمای آب سرد ورودی و خروجی چیلر
مانیتورینگ و ثبت دمای آب ورودی و خروجی از برج خنک کن
مانیتورینگ وضعیت کارکرد هر چیلر
اعلام خرابی مشعل (در صورت استفاده از چیلرهای شعله مستقیم)
مانیتورینگ گردش سیال

برج خنک کن

مانیتورینگ و ثبت دمای آب ورودی و خروجی از برج
کنترل کارکرد برج با توجه به شرایط چیلر و نیاز ساختمان
مانیتورینگ وضعیت کارکرد هر برج
کنترل کارکرد فن از طریق نصب اینورتر و تنظیم دورفن با توجه به میزان دمای خروجی آب از برج (کاهش چشم‌گیر مصرف آب)
اعلام هشدار در صورت بروز خرابی در الکتروفن

سیستم BMS درهواسازها (HVAC)

کنترل کارکرد هواسازها نقش موثری درکیفیت شرایط آسایش و مصرف انرژی ساختمان ایفا می‌نماید.
موارد کنترل BMS در هواسازها به شرح ذیل می باشد:
مانیتورینگ و ثبت دمای هوای ورودی وخروجی از هر هواساز
تنظیم دمای هوای خروجی براساس شرایط محیط و نیاز ساختمان
تنظیم اتوماتیک دبی جریان آب با توجه به نیاز توسط شیر کنترلی که بر روی کویل گرم و سرد هواساز نصب شدند.
جلوگیری از یخ زدگی کویل توسط سنسور ضدیخ زدگی برروی کویل
مانیتورینگ فیلترهای هوا توسط سنسورهای اختلاف فشار و اطلاع‌رسانی در صورت گرفتگی فیلتر و اطلاع‌رسانی در خصوص زمان‌های تعویض یا شستشوی فیلتر
مانیتورینگ وضعیت فن
اطلاع رسانی درصورت بروز خرابی فن
کنترل میزان هوای تازه از طریق موتور دمپرهای تازه
کنترل دمای هوای تغذیه بر اساس شرایط محیط خارج

سیستم BMS در فن‌کویل‌ها

کنترل دمای داخل ساختمان در کاهش مصرف انرژی و بهبود کیفیت شرایط آسایش نقش مهمی را ایفا می‌کند.
هدف فوق با به کار بردن ازترموستات‌های هوشمند که قابلیت برنامه‌‌ریزی، تنظیم بازه‌ی دمایی و اتصال به سیستم BMS را دارا می‌باشند، محقق می‌شود.

سیستم BMS و مانیتورینگ SCADA

با استفاده از سیستم SCADA که بر روی کامپیوتر یا لپتاپ نصب می‌شود و ارتباط آن با سیستم مرکزی BMS (از طریق شبکه) می‌توانیم مدیریت کلیه تجهیزات و تاسیسات مکانیکال و الکتریکال یک ساختمان را کنترل و تمام وقایع را مشاهده کنیم و سپس توسط آن فرمان‌های مناسب را صادر کنیم. این نرم‌افزار امکان اتصال به وب نیز دارد تا امکان کنترل و مشاهده تاسیسات مکانیکال و الکتریکال خارج از ساختمان میسر شود.